Θεραπευτική Γυμναστική

 

Θεραπευτική Γυμναστική

 

Το πιο σημαντικό μέσο ώστε να βελτιώσει και κατόπιν να διατηρήσει ο ασθενής την ποιότητα ζωής του, είναι για εμάς, στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας PhysiolysiS, η Θεραπευτική Γυμναστική. Το ασκησιολόγιο, δηλαδή, το οποίο φτιάχνουμε μαζί με τον ασθενή μας και το οποίο θα πρέπει να τηρεί τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας του στο φυσιοθεραπευτήριό μας, όσο και μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης μόνος του!

 

Με αυτή τη συλλογιστική, έχουμε διαμορφώσει ένα πλήρες γυμναστήριο, που περιέχει εξειδικευμένα, σύγχρονα μηχανήματα αποκατάστασης κι όχι απλώς έναν κοινό εξοπλισμό γυμναστηρίου. Έτσι, το γυμναστήριο του φυσιοθεραπευτηρίου PhysiolysiS γίνεται ένας προσωπικός, ιδιαίτερα χρήσιμος… παιχνιδότοπος για τους ασθενείς, οι οποίοι περνούν αρκετή ώρα εδώ.

 

Η θεραπευτική γυμναστική έχει 2 κυρίως μορφές: Τη Σταθεροποίηση Σπονδυλικής Στήλης (core stability). Εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές μυϊκής ενδυνάμωσης και συντονισμού των εν τω βαθύ σταθεροποιητικών μυών της οσφυϊκής και αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Και τη Μυϊκή Ενδυνάμωση (ιδιοδεκτικότητα, νευρομυϊκός συντονισμός). Ο δεύτερος τομέας αφορά όλους τους ασθενείς μυϊκά προβλήματα αλλά και ασθενείς με έντονη αθλητική δραστηριότητα, που έχουν υποστεί αθλητική κάκωση.

 

Στόχος του φυσιοθεραπευτή, εκτός από την αντιμετώπιση των ανατομικών προβλημάτων, είναι και η εκπαίδευση του ασθενούς. Η πλήρης ενημέρωση, δηλαδή, τόσο για τις φυσιολογικές φθορές που αναμένονται είτε για εκείνες που έχουν ήδη εμφανιστεί. Τελειώνοντας τις φυσιοθεραπείες, ο ασθενής θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, έχοντας λάβει τις βασικές πρώτες βοήθειες και τις βάσεις από τον φυσιοθεραπευτή του, πιθανή εμφάνιση παρόμοιων κλινικών συμπτωμάτων.