/
/
Καλοκαίρι και πόνος στα πέλματα
banner-image-1-e1470051954420

Καλοκαίρι και πόνος στα πέλματα

  • Τι ρόλο παίζουν το στρώμα, η θερμοκρασία και η στάση του ύπνου;
  • «Ορθή διαμόρφωση περιβάλλοντος ύπνου», μια αμφιλεγόμενη δήλωση
  • Η κλινική μας εμπειρία

 

Η σχέση μεταξύ των παραπάνω σίγουρα δεν μπορεί να είναι άμεση. Οι καιρικές συνθήκες παρ’όλα αυτά έχουν αναγκάσει πολλούς από εμάς να αφήσουμε στην άκρη τα παπούτσια και να φοράμε τις «αέρινες» παντόφλες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του πρηνισμού του άκρου ποδός όπως φαίνεται και στην ως άνω φωτογραφία. Ο υπερπρηνισμός περιορίζει τη κινητικότητα των οσταρίων του ταρσού μολονότι τα φορτία κατά τη διάρκεια της βάδισης παραμένουν ίδια.

20160727_174553

 

Αποτέλεσμα; Οι δυνάμεις απορροφούνται από μικρότερη αρθρική επιφάνεια με άμεσο επακόλουθο την καταπόνησή της. Η συστηματική χρήση αθλητικών παπουτσιών, η βάδιση στην άμμο και η αυτομάλαξη με έναν κύλινδρο ή μπαλάκι στην ποδική καμάρα για έστω και 10’ την ημέρα θα είναι αρκετό για να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης ορθοπεδικών προβλημάτων στον ταρσό.

 

Μεταταρσαλγία, Morton ’ssyndrome, πελματιαία απονευρωσίτιδα και άκανθα πτέρνας είναι κάποιες από τις συνηθέστερες κακώσεις άμεσης συσχέτισης με τη ποδική καμάρα τις οποίες θα μπορέσετε να αποφύγετε για να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Διαβάσε περισσότερα για:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ