/
/
Ο Πόνος είναι …φίλος!
summer_session1-2-1

Ο Πόνος είναι …φίλος!

  • «Ακούμε» το σώμα σας
  • Ο πόνος σας καθοδηγεί τη δικής μας προσέγγιση

 

Η ολοκληρωμένη αποκατάσταση ορθοπεδικών περιστατικών απαιτεί μια όσο το δυνατόν πιο λεπτομερή κλινική εξέταση, που θα μειώσει το ποσοστό λάθους, και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της φυσιοθεραπευτικής παρέμβασης. Δε θεραπεύουμε μαγνητικές,ακτινογραφίες και άλλες εξετάσεις αλλά ανθρώπους.

20160103030022 (2)

Τα κλινικά τεστ πρέπει να προηγούνται των ακτινολογικών εξετάσεων καθώς αδυνατούν να προσφέρουν ασφαλή συμπεράσματα εφ’ όσον υπάρχει οποιαδήποτε παρέμβαση στην αντίληψη του πόνου. Μέσω της κλινικής εξέτασης δημιουργείται το προφίλ του πιθανού μυοσκελετικού προβλήματος ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγηθούμε ακόμα και σε ασφαλή διάγνωση.

 

Για μας λοιπόν ο πόνος είναι φίλος, σύμμαχος και μας καθοδηγεί! Φίλος γιατί αν τον ακούσουμε θα μας οδηγήσει στη σωστή διάγνωση και κατ’ επέκταση θεραπεία. Σύμμαχος γιατί όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, η εμφάνιση του πόνου είναι ένδειξη ότι το σώμα είναι δραστήριο και μάχεται εναντίον του πρωτογενούς ορθοπεδικού προβλήματος. Ο πόνος δε έχει διττή φύση καθώς αποτελεί υπενθύμιση ότι κάτι συμβαίνει στο σώμα αλλά είναι και το μοναδικό χειροπιαστό κριτήριο προόδου της δουλειάς μας σε επίπεδο θεραπευτικής προσέγγισης ή ανάγκης αναπροσαρμογής αυτής.

Διαβάσε περισσότερα για:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ