MG_1354-e1453287013505

Πόνος στην Ο.Μ.Σ.Σ

  • Τι ακριβώς είναι ο πόνος στη μέση;
  • Ο πόνος ως καθοδηγητής
  • Η δική μας προσέγγιση
  • Πρώτες βοήθειες

 

Σε γενικές γραμμές πόνος στην περιοχή της μέσης και στους γλουτούς, με περιπτώσεις να αναφέρονται σε πόνο που συνεχίζεται και προς τα κάτω άκρα, είναι χαρακτηριστική κλινική εικόνα των ανατομικών προβλημάτων της Ο.Μ.Σ.Σ ή κοινώς της «μέσης».

 

Όπως συμβαίνει σε όλους του μυοσκελετικούς τραυματισμούς έτσι και στους τραυματισμούς της «μέσης» το ανθρώπινο σώμα προσπαθεί να περιορίσει την κινητικότητα προκειμένου να μπορέσουν να ενεργήσουν οι μηχανισμοί ίασής του. Έτσι,οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να αποτελέσει την αιτία πρόκλησης των συμπτωμάτων. 

 

Σε περίπτωση που δεν έχετε «εκπαιδεύσει» το σώμα σας στη φαρμακευτική αγωγή ως απόλυτη λύση για τους μυοσκελετικούς πόνους καλό θα είναι να σεβαστείτε τον πόνο και να τον χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να γίνει μία παρένθεση και να τονίσουμε πως ο πόνος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ. Αντιθέτως,αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο»για τη σωστή και σύντομη αποκατάσταση αφού δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο οδηγός για το αν εκτελούμε κινήσεις, θεραπευτικούς χειρισμούς, δραστηριότητες που να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την πάσχουσα περιοχή. Είναι λοιπόν το κριτήριο για τη σωστή θεραπευτική προσέγγιση του.

Διαβάσε περισσότερα για:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ