/
/
Ρακέτες χωρίς τραυματισμούς
DSC04134-tiltshift

Ρακέτες χωρίς τραυματισμούς

  • Ποιοι κίνδυνοιελλοχεύουν;
  • Ποια είναι η κατάλληλη προετοιμασία;
  • Η δική μας προσέγγιση

Ο καιρός ανοίγει και η παραλίες έχουν την τιμητική τους. Πολύ επιλέγετε τις ρακέτες παραλίας προκειμένου να ασκηθείτε. Είναι σημαντική η κατάλληλη προετοιμασία ώστε να μην μετατραπεί το παιχνίδι στην αιτία εμφάνισης αθλητικών κακώσεων του ώμου ή γενικότερα του άνω άκρου (αγκώνα, καρπό, δάχτυλα, ωμοπλάτης). Η προετοιμασία αφορά ασκήσεις ενδυνάμωσης, τη σωστή επιλογή ρακέτας (π.χβάρος,σχήμα) και τη σταδιακή αύξηση της επιβάρυνσης είτε σε ένταση είτε σε χρονική διάρκεια.

 

 

Όπως σε όλα τα αθλήματα έτσι και στις ρακέτες παραλίας ο κορμός αποτελεί τη σημαντικότερη βάση προκειμένου να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες εμφάνισης μυοσκελετικών τραυματισμών. Ακολουθεί η σταθεροποίηση της ωμοπλάτης και η ισορροπημένη ενδυνάμωση του πετάλου των στροφέων(rotatorcuff). Κάνοντας μία απλή εξέταση στάσης και μυϊκής ισχύος άνω άκρου στα πλαίσια μιας φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που σκοπός του θα είναι η αποφυγή μυοσκελετικών κακώσεων.

 

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, στο φυσικοθεραπευτήριοPhysiolysis θα μπορέσουμε μαζί να αυξήσουμε τις δυνατότητες του κάθε αθλητή με τη μικρότερη επιβάρυνση και κατ’ επέκταση τις λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση προβλημάτων.

Διαβάσε περισσότερα για:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ